Winteracademie economie en beleid: de betaalbaarheid van de zorg

De betaalbaarheid van de zorg

Het CPB verwacht dat de zorguitgaven tijdens deze kabinetsperiode met zo’n €10 miljard zullen stijgen. Tegelijkertijd ligt er een flinke bezuinigingsopgave bij de ziekenhuizen, eerstelijn en wijkverpleging. Bezuinigingsproblematiek blijft dus voorlopig een actueel onderwerp. Deze door de Rijksacademie en de Leerstoelgroep Betaalbare Zorg (Radboudumc) georganiseerde Winteracademie economie en beleid over de betaalbaarheid van de zorg gaat uitgebreid in op deze problematiek. Inzichten vanuit de praktijk, de wetenschap en het beleid komen aan bod. Hoogleraren en docenten van verschillende universiteiten en ook professionals uit de praktijk verzorgen interactieve colleges. De opleiding geeft volop ruimte om ook zelf in discussie te gaan.

Deelnemers hebben na afloop inzicht in de financiering van de zorg, de belangrijkste mechanismen die van invloed zijn op de betaalbaarheid van de zorg, de invloed van politieke keuzes op de betaalbaarheid en de kwaliteit van de zorg, de visies van verschillende stakeholders (patiënten, zorgverzekeraars en zorgverleners) en de spanningen tussen beleid en uitvoering. Leidraad is het lesboek ‘Betaalbare zorg’, waarvan deelnemers een exemplaar krijgen.

Afsluitend congres: op di 12 feb 2019 (start om 14:00 uur). Deelnemers krijgen een uitnodiging. Dit congres is gewijd aan populatiebekostiging. Ook niet-deelnemers aan de vierdaagse opleiding zijn op dit congres welkom. 

Klik hier voor volledige programma van de vierdaagse opleiding.

Klik hier om je aan te melden voor het afsluitend congres

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF