VOFMAplus

De financiële functie is in beweging. Help bouwen aan een effectieve en efficiënte Rijksoverheid en versterk jouw rol binnen de organisatie. De VOFMAplus reikt je kennis aan van ontwikkelingen met betrekking tot de financiële functie en bedrijfsvoering.

Voor
Financieel-administratief medewerkers, inkopers en assistent-controllers bij een ministerie of agentschap. Je hebt bij voorkeur de VOFMA al gevolgd en werkt in S6-S9. 

Daarom deze opleiding
De VOFMAplus brengt je op de hoogte van de laatste stand van zaken in je vakgebied. Je bouwt verder aan je ontwikkeling als financieel medewerker. Deze opleiding bouwt voort op de basisopleiding VOFMA. 

Na afloop kun je:

  • een overzicht geven van de belangrijkste ontwikkelingen in je vakgebied
  • weergeven hoe de inkomstenkant van de begroting eruit ziet
  • uitleggen hoe het Agentschap van het Ministerie van Financiën zijn werk doet
  • de belangrijkste aspecten van de bedrijfsvoeringstak inkoop en aanbesteding schetsen
  • verslagleggingsdocumenten interpreteren, zoals de balans en de jaarrekening

Zo pakken we het aan
De eerste dag biedt je een overzicht van de ontwikkelingen in de financiële functie. De tweede dag gaat in op de inkomstenkant van de begroting en de rol van het Agentschap. De derde dag behandelt twee belangrijke onderdelen van de bedrijfsvoering (PIOFACH): (digi)inkoop en aanbesteding. De laatste dag besteed je aan de financiële verslaglegging, met een dagdeel theorie en een dagdeel praktijk. De docenten werken bij diverse ministeries en reiken je kennis aan van de theorie en de praktijk van de openbare financiën. Je oefent met praktijkvoorbeelden en casussen. 

Uitvoeringsdata

  • ma 15 nov, di 16 nov, ma 22 nov, di 23 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF