Verzuim- en gezondheidsmanagement

Medewerkers blijven vitaal en gezond door een positieve werkbeleving.

Bevlogenheid en plezier in het werk zijn belangrijke condities om medewerkers en daarmee organisaties vitaal te houden. Maar hoe zorg je daar als organisatie voor? En wat kun je als HR-adviseur in dit verband betekenen?

Zowel leidinggevenden als medewerkers hebben een verantwoordelijkheid in het geval van ziekte of arbeidsongeschiktheid, maar ook bij het voorkomen daarvan. Het is aan de leidinggevende om met de medewerker samen vast te stellen wat een medewerker nodig heeft om gezond te kunnen blijven werken. Jij, als HR-adviseur, speelt ook een belangrijke rol bij het voorkomen van ziekteverzuim en het adviseren over (het voorkomen) van ziekteverzuim.

Vanzelfsprekend komen in deze opleiding de rol van de medewerker en die van de leidinggevende, de regelgeving rondom verzuim- en gezondheidsmanagement en het re-integratiebeleid aan bod. We beantwoorden vragen als: Wat is de financiële betekenis van het (eigen) risicodragerschap van het Rijk? Wat zijn de rechtspositionele spelregels? Wat zijn kritische wettelijke termijnen? Wat zijn de rechten en plichten bij een re-integratietraject? Hoe maak je optimaal gebruik van het sociaal-medisch team?

Daarnaast inspireren we je deze dag met een praktische workshop over werkgeluk en over de vraag hoe jij als HR-adviseur bij het werkgeluk van de medewerkers van jouw organisatie een rol kan spelen. Werkgeluk is een kapstok voor plezier, zingeving en voldoening. Bewust met dit thema omgaan geeft zowel jou als de medewerkers inspiratie en zorgt ervoor dat we als rijksoverheid betere resultaten met ons werk behalen. 

Voor
Eerstelijns HR-adviseurs

Daarom deze opleiding
In het bijzonder komen vragen aan de orde als: Wat is de financiële betekenis van het (eigen) risicodragerschap van het Rijk? Wat zijn de rechtspositionele spelregels? Wat kan gedaan worden om het ziekteverzuim te verlagen? Wat zijn kritische wettelijke termijnen? Wat hoor je te doen bij een re-integratietraject? Hoe maak je optimaal gebruik van het sociaal-medisch team? Hoe help en adviseer je de manager bij respectievelijk (het voorkomen) van ziekteverzuim? Hoe adviseer je de manager bij het, in een vroeg stadium herkennen, van psychische overbelasting en dreigende arbeidsconflicten?
Je wordt geïnformeerd over de laatste stand van het rijksbrede beleid, de wetgeving en de best-practices en je maakt via een rollenspel kennis met de invulling van de rollen van HR-adviseur en het management.

Hiermee kom je terug
Deze opleiding reikt je naast kennis van de nodige wet- en regelgeving inzichten aan die van pas komen bij verzuim- en gezondheidsmanagement. Ook werkgeluk en -plezier en motivatie komen in deze opleiding aan bod. 

Na afloop:

  • heb je kennis van de rechtspositionele spelregels over verzuim- en gezondheidsmanagement
  • weet je wat de financiële betekenis is van het (eigen) risicodragerschap van het Rijk
  • beschik je over praktische handvatten om ziekteverzuim te verlagen
  • heb je kennis van de kritische wettelijke termijnen en het re-integratietraject
  • heb je ideeën om optimaal gebruik te maken van het sociaal medisch team
  • kun je de manager helpen bij en adviseren over (het voorkomen van) ziekteverzuim
  • kun je psychische overbelasting en dreigende arbeidsconflicten in een vroeg stadium herkennen en daarover de manager adviseren
  • kun je veerkracht en duurzame inzetbaarheid ‘handen en voeten geven’
  • heb je kennis van motivatietheorieën
  • heb je praktisch geoefend met jouw rol en die van de manager in het kader van verzuim- en gezondheidsmanagement


Zo pakken we het aan
In deze opleiding wordt ook in een rollenspel de invulling van de rollen van het management en de HR-adviseur in het kader van verzuim- en gezondheidsmanagement geoefend. 
De deelnemers ontvangen na afloop van de opleiding het boek 'Een 10 voor werkgeluk in vier stappen. Voor meer zin en rust in je werk' van Hanneke Dijkman.

 

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF