Schriftelijke auditvaardigheden

Het succes van een audit staat of valt met de rapportage. Leer de fijne kneepjes van het schrijven en verhoog zo de kwaliteit en effectiviteit van je teksten. Deze speciaal voor auditors ontwikkelde opleiding bevat een e-learningmodule en leert je duidelijk te rapporteren over je bevindingen en aanbevelingen.

Voor
Auditors die hun schriftelijke vaardigheden willen verbeteren om zo de kwaliteit en effectiviteit van hun auditrapportages te verhogen. Richtlijn: S11-S13.

Daarom deze opleiding
Een logische structuur, een duidelijke boodschap en een degelijke onderbouwing: drie essentiële kenmerken van een goed geschreven auditrapport. Het succes van je werk als auditor hangt voor een belangrijk deel af van je schriftelijke vaardigheden. Deze opleiding leert je duidelijk te rapporteren over je bevindingen en aanbevelingen.

Hiermee kom je terug
De opleiding besteedt vooral aandacht aan het schrijven van auditrapportages, en daarnaast aan communicatie via e-mail. Je oefent met overheids- en auditteksten en met je eigen teksten. Uiteraard krijg je uitgebreid feedback van de docent. 

Na afloop kun je:

  • een goed gestructureerde tekst opzetten met een krachtige indeling, boodschap en onderbouwing
  • een duidelijk, logisch en overtuigend stuk schrijven
  • bepalen wat hoofdzaken en bijzaken zijn, zodat je alleen informatie opneemt die relevant is voor je lezer
  • verschillende schrijfstijlen toepassen, afhankelijk van je boodschap en je lezer
  • teksten van jezelf en anderen beoordelen aan de hand van enkele criteria

Zo pakken we het aan
De opleiding begint met een onderdeel e-learning dat je op je eigen werkplek of thuis in je eigen tempo doorloopt. Reken hiervoor op een tijdsinvestering van 6 tot 12 uur. Dit onderdeel sluit je af met een toets. De toets moet uiterlijk twee weken voor de opleidingsdag zijn afgerond. Met voldoende oefening via de e-learningmodule is de toets voor iedere deelnemer uit de doelgroep te maken. Haal je een voldoende? Dan kun je deelnemen aan de opleidingsdag. Een extern trainingsinstituut, met ruime ervaring binnen de Rijksoverheid en de auditwereld verzorgt de opleiding.

Terug naar het overzicht

Download PDF