Projectbeheersing en control

Veel van de veranderingen en ontwikkelingen binnen de Rijksoverheid worden projectmatig georganiseerd. Deze projecten kosten vaak meer tijd en meer geld dan voorzien. Hoe krijg je meer grip op deze projecten? Hoe zorg je voor een effectieve projectbeheersing, hoe kan je de control optimaal inrichten en waar liggen de verantwoordelijkheden hiervoor? Deze opleiding probeert theorie toe te passen in de weerbarstige praktijk van projectbeheersing bij de Rijksoverheid.
 
Voor
Iedereen die te maken heeft met projectbeheersing. Richtlijn: S10–S13.
 
Daarom deze opleiding
Projecten kennen een eigen dynamiek. Ze zijn tijdelijk, kenmerken zich veelal door een verhoogd risicoprofiel, hebben beperkte middelen en worden naast de reguliere planning & controlcylus georganiseerd. Dit brengt beheersaspecten met zich mee die afwijken van destandaard P&C-cyclus. Voor controllers is het belangrijk om projectgedrag goed te begrijpen en de specifieke project, stuur- en beheersvraagstukken te doorgronden.
 
Hiermee kom je terug
Via praktische voorbeelden krijg je de benodigde kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn voor goed projectbeheer.
 
Na afloop:

  • kun je de specifieke kenmerken van werken in projecten benoemen
  • weet je welke methoden van projectmanagement binnen de Rijksoverheid worden toegepast
  • heb je inzicht in specifiek gedrag rondom projecten en het spanningsveld tussen een projectorganisatie en de reguliere organisatie
  • weet je hoe de sturingsrelaties rondom projecten zijn vormgegeven en wat daarbij jouw rol is als controller
  • ken je de integrale beheersaspecten van projecten en kun je ze relateren aan de planning & controlcyclus binnen de reguliere organisatie
  • kun je een business case analyseren en beoordelen
  • weet je hoe je projectrisicomanagement en –beheersing moet toepassen

Zo pakken we het aan
De opleiding wordt verzorgd door ervaren projectmanagers van binnen en buiten de Rijksoverheid.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF