Performance auditing

Behaalt de Rijksoverheid met schaarse middelen optimale resultaten - ofwel value for money? En realiseert zij uiteindelijk haar doelstellingen? Dit zijn de vragen die centraal staan bij performance auditing. In deze opleiding maak je kennis met deze dynamische auditvorm, die in de moderne staalkaart van public sector auditing niet mag ontbreken. In deze opleiding bespreken we de verschillende soorten performance audits en de methoden en technieken die daarbij komen kijken. Theorie en professionele standaarden worden daarbij afgewisseld met praktijkvoorbeelden.

Voor
Senior auditors, auditmanagers en medewerkers met interesse in dit vakgebied. Richtlijn: S11-S15.

Daarom deze opleiding
Er is steeds meer druk om inzicht te krijgen in de resultaten die met publiek geld worden bereikt, en in de vraag hoe het beleid beter kan. Performance audits geven aan waar efficiënter en effectiever gewerkt kan worden. Performance audits leveren informatie op die bruikbaar is om het beleid en de beleidsimplementatie te verbeteren. Deze audits maken het daarmee tevens gemakkelijker om 'evidence-based policies' te voeren.

Hiermee kom je terug
Deze opleiding biedt een gedegen kennismaking met de structuur, de benadering, de perspectieven, de methoden, de technieken en de impact van performance auditing. Deze kennis helpt je om een zelf een ontwerp te maken van performance audit, waarbij vraagstelling, criteria en in te zetten methoden en technieken zijn afgestemd op de gegeven auditdoelstelling

Na afloop kun je:

  • de aard en het doel van performance auditing aangeven, ook ten opzichte van andere soorten audits
  • onderbouwen welke varianten van performance auditing passen bij welke problematiek
  • de (proces) stappen identificeren die nodig zijn voor het opzetten van een performance audit
  • de methoden en technieken onderscheiden die je kan inzetten bij een performance audit
  • de internationale standaarden voor performance auditing overzien


Zo pakken we het aan
Om de bovenstaande leerdoelen te bereiken ga je vooraf zelf de theorie behorende bij deze opleiding bestuderen. Tevens maak je ter voorbereiding op de opleidingsdag een opdracht.

Het programma van de dag is gericht op het opzetten van een performance auditing en bestaat uit een afwisseling van praktijkvoorbeelden, discussies en het maken van opdrachten.

 

Deze opleiding vindt online plaats. Wanneer de COVID-19 richtlijnen het toelaten, dan wordt deze opleiding fysiek bij de Rijksacademie gegeven.

Uitvoeringsdata

  • di 14 sep, wo 15 sep

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF