Onderzoeksmethodologie voor auditors

Een van de cruciale momenten van een audit is het maken van een onderzoeksopzet die recht doet aan de behoefte van de klant en uitvoerbaar en deugdelijk is. Dit geldt voor alle vraaggestuurde en niet- repeterende auditvragen. Daarnaast is belangrijk dat je goed zicht hebt op beschikbare dataverzamelingstechnieken en hun toepassingsmogelijkheden. Wat kun je nog meer inzetten behalve de geijkte desk research en interviews, en wat zijn voor- en nadelen van de diverse technieken?

 
Voor
Auditors en auditmanagers die hun kennis van onderzoeksmethodologie willen verbreden en verdiepen. We gaan uit van basiskennis van en ervaring met vraaggestuurde en/of bijzondere onderzoeken. Richtlijn: S10-S15.

Daarom deze opleiding
Het kunnen maken van een goede onderzoeksopzet is cruciaal bij alle vraaggestuurde en bijzondere onderzoeken. Deze opleiding geeft je gedegen inzicht in onderzoeksmethodologie en hoe je die bij audits moet toepassen.

Hiermee kom je terug
De opleiding geeft je gedegen inzicht in onderzoeksmethodologie en hoe je die bij audits kunt toepassen. Ook vul je jouw gereedschapskist aan met een scala aan dataverzamelingstechnieken. 

Na het afronden van de opleiding:

  • weet je de waarde is en wat de beperkingen zijn van onderzoeken in een auditcontext
  • kun je een solide auditontwerp opstellen, dat recht doet aan de onderzoeksvraag
  • kun je bepalen welke bronnen je gebruikt en hoe gedetailleerd je onderzoek moet zijn
  • kun je dataverzamelingstechnieken selecteren en toepassen die passen bij de auditdoelstelling
  • kun je methodologische valkuilen herkennen en vermijden

Zo pakken we het aan
Deze opleiding behandelt niet alleen de benodigde theorie, maar is vooral praktisch en werkt met veel voorbeelden uit de praktijk. De docenten hebben ruime ervaring als onderzoeker/auditor binnen de Rijksoverheid en passen de methodologie zelf ook toe.

 

Deze opleiding vindt online plaats. Wanneer de COVID-19 richtlijnen het toelaten, dan wordt deze opleiding fysiek bij de Rijksacademie gegeven.

Uitvoeringsdata

  • ma 15 nov, di 16 nov, do 25 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF