Masterclass financiële administratie

Welke ontwikkelingen mag jij absoluut niet missen in jouw functie als medewerker in de administratieve functie bij de rijksoverheid? In de masterclass Financiële administratie word je op de hoogte gebracht van de laatste trends, thema's en ontwikkelingen in het vakgebied financiële administratie, waarbij volop ruimte is voor discussie. Tijdens deze dag bespreken we onderwerpen zoals datagedreven controle, blockchain en e-facturering.

Voor
Medewerkers in S5-S9 met een administratieve functie bij de rijksoverheid.

Masterclass Financiële administratie 

Je wordt op de hoogte gebracht van de laatste trends, thema's en ontwikkelingen in het vakgebied financiële administratie, waarbij volop ruimte is voor discussie. Tijdens deze dag bespreken we onderwerpen zoals datagedreven controle, blockchain en e-facturering.
 
Korte beschrijving van de onderwerpen:
Datagedreven control
Er worden steeds meer eisen gesteld aan de interne controle voor wat betreft juistheid, tijdigheid en volledigheid van informatie. De huidige controles nemen veel tijd in beslag. Omdat dit veelal een manueel proces is bestaat de kans dat de controle fouten bevat. Of dat mogelijke fraude niet opgemerkt wordt tijdens het proces en pas achteraf wordt geconstateerd. Hoe te komen van reactieve informatievoorziening naar meer proactieve informatievoorziening?
 
Blockchain
Wat is blockchain? Na een korte introductie in de theorie krijg je toelichting op een aantal voorbeeldprojecten waarbij ingezoomd wordt op de leerpunten uit een blockchainproject bij het Rijksvastgoedbedrijf. Na afloop van de presentatie kun je afwegen in hoeverre blockchain voor jouw organisatie geschikt is.
 
E-facturering
Sinds 2017 is het voor leveranciers van de rijksoverheid verplicht om bij nieuwe inkoopovereenkomsten elektronische facturen (e-factureren) te sturen. De verplichting tot e-facturatie is opgesteld in samenwerking met het bedrijfsleven. Alle rijksoverheidsdiensten zijn in staat om e-facturen te ontvangen. Tijdens deze dag krijg je informatie over ins en outs over e-facturering. 

Uitvoeringsdata

  • di 7 apr 2020
  • di 10 nov 2020

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF