Masterclass financieel management

De masterclass Financieel management bestaat uit 4 dagdelen waarop de belangrijkste ontwikkelingen en nieuwste inzichten op het gebied van financieel management centraal staan.
 
In  mei organiseert de Rijksacademie de masterclass Financieel management. Tijdens de vier middagen word je op de hoogte gebracht van de laatste trends, thema’s en ontwikkelingen zoals onder andere ‘toekomst van het verslaggevingsstelsel’ en ‘Gedragseconomie’.

Korte beschrijving van de onderwerpen:

Toekomst van het verslaggevingsstelsel
De rijksoverheid kent een hybride verslaggevingsstelsel. Voor departementen bestaat het uit een verplichtingen-kasstelsel en bij uitvoeringsorganisaties, zoals agentschappen, rechtspersonen met een wettelijke taak (rwt’s) en zelfstandige bestuursorganen (zbo’s), uit een baten-lastenstelsel. Tijdens deze dag word  je door experts van het ministerie van Financiën en de Algemene Rekenkamer op de hoogte gebracht van de actuele ontwikkelingen op dit actief bediscussieerde dossier. En word je uitgedaagd zelf mee te denken in dit veelzijdige debat. Vragen als; ‘wat is de historische context van deze indeling?’, ‘in hoeverre is de rijksoverheid in staat waardeontwikkeling van publiek bezit in kaart te brengen?’ en ‘hoe zorgt de rijksoverheid dat het parlement in staat is te werken met optimale informatievoorziening voor investeringen?’ komen hierbij aan bod.

Gedragseconomie
De burger wordt geacht de wet te kennen, reageert op financiële prikkels. Geef hem de juiste informatie en het komt helemaal goed, was het devies. Inmiddels komen we hier op terug. Steeds meer komen we tot het inzicht dat gedrag er toe doet. Wat betekent het om met kennis van gedrag beleid te maken en wat levert het op? Op deze en andere vragen zal Thomas Dirkmaat in gaan. Thomas Dirkmaat is de coördinator van het Behavioural Insights Team dat werkt voor EZK en LNV en is tevens voorzitter van het Behavioural Insights Netwerk Nederland (BIN NL).

Voor
De masterclass is bestemd voor (plaatsvervangend) directeuren, controllers, auditors en managers, senior adviseurs en/of afdelingshoofden die werkzaam zijn in een financiële functie, auditfunctie of beleidsfunctie. Gestreefd wordt naar groepen met deelnemers uit diverse organisaties. Richtlijn: S10-S15.
 

Uitvoeringsdata

  • do 2 apr 2020, do 9 apr 2020, do 16 apr 2020, do 23 apr 2020
  • di 17 nov 2020, di 24 nov 2020, di 1 dec 2020, di 8 dec 2020

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF