Masterclass bedrijfsvoering

In samenwerking met andere academies van de Rijksoverheid bieden we een masterclass over bedrijfsvoering aan. De masterclass bestaat uit 4 middagen waarop de toekomstvisie van de Rijksoverheid en de implicaties voor jouw werk van ‘morgen’ centraal staan. Laat je inspireren door nieuwe inzichten en handvatten.
 
Voor
Managers binnen de Bedrijfsvoering. Richtlijn: S13 en hoger.
 
Programma masterclass bedrijfsvoering najaar 2019 
Duurzaamheid en innovativiteit, het nieuwe normaal?
 
Zonder goede bedrijfsvoering kan de Rijksoverheid niet goed functioneren. Maar wat is goed? Is het voldoende als de computers draaien, kantoren open zijn en faciliteiten op orde zijn? Of is er meer nodig? Moet duurzaamheid het nieuwe normaal zijn? En biedt dat juist kansen voor de kwaliteit van onze bedrijfsvoering of is het een belemmering?
 
Het klimaatbeleid stelt grote eisen aan verduurzaming van de bedrijfsvoering. Het Rijk heeft daarbij een voorbeeldfunctie waar het gaat om duurzaamheid. Het kabinet verwacht ook van de bedrijfsvoering bij het Rijk een grote bijdrage. Tegelijk vormt de innovatiekracht van onze economie een belangrijke bron van slimme en blijvende oplossingen.
 
Professor Bob de Wit zet ons aan tot het denken over een andere overheid, waarbij duurzaam denken en handelen passen in een andere visie op de maatschappij.
Wat is daarbij de state of the art van relevante innovaties en wat zijn de kansen die duurzaamheid biedt voor (de bedrijfsvoering van) het Rijk? De transitie die we als maatschappij doormaken is een onomkeerbare beweging. Een kleinere overheid, actieve burgerparticipatie, een waterstofeconomie en gebruik van zonne-energie zijn daarin belangrijke pijlers.

  • Op 31 oktober presenteert keynote-spreker professor Bob de Wit van Strategy Works in een totaaloverzicht zijn visie en de mogelijke kansen.
  • Vervolgens licht Ivo Bonajo, programmamanager Duurzame Bedrijfsvoering Rijk de recente kabinetsagenda en de plannen om tot een intensivering van Duurzame Bedrijfsvoering te komen toe, juist bij het Rijk.
 
Op 7 november, 14 november en 21 november komen verschillende thema’s aan bod:
  • Het leveren van bijdragen aan de circulaire economie
  • Innovatief digitaliseren en met ICT verduurzamen
  • Verduurzamen van kantoren/nieuwe huisvesting bij het Rijksoverheid
  • Arbeidsomstandigheden van medewerkers in onze toeleveringsketens
 
De deelnemers aan deze masterclass kunnen zich met de nieuwe inzichten laten inspireren om actiegericht te kiezen voor een meer duurzame bedrijfsvoering.
Voor: sectorhoofden, senior-adviseurs en managers in de bedrijfsvoering
 
Daarom deze masterclass
Je krijgt handvatten mee om besluiten te kunnen nemen op diverse bedrijfvoeringsthema’s. Je wordt onderdeel van een nieuw netwerk en je leert over het actuele beleid m.b.t. de verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Uitvoeringsdata

  • do 31 okt, do 14 nov, do 21 nov, do 28 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF