Lean management Rijksoverheid

Zijn er belemmeringen binnen jouw werk waardoor je jouw werk niet op tijd afkrijgt. Heb jij het idee dat processen slimmer ingericht kunnen worden? Wil je in je werk ook continu verbeteren? Dan is de opleiding Lean management echt iets voor jou! Lean management is een methode waarmee je continu verbeteringen in werkprocessen kunt realiseren, in kleine beheersbare stappen. Tijdens de opleiding leer je verschillende technieken effectief te implementeren in jouw werkomgeving. Je leert om te kijken vanuit het gezichtspunt van de (interne) klant. Hierdoor signaleer je verspillingen in de processen. Je leert hoe je verbeteringen door kunt voeren en hoe je meer met minder middelen kunt bereiken.

Voor
Rijksmedewerkers. Richtlijn: S10 en hoger. 

Daarom deze opleiding
Wil je weten wat Lean management inhoudt en hoe je deze aanpak kunt toepassen binnen je eigen organisatie, dan is deze opleiding zeer geschikt. Je wordt je bewust van de mogelijkheden van het Lean principe en je leert tegelijkertijd een aantal tools kennen om je werk juist en tijdig uit te voeren, zonder veel verspilling.  

Hiermee kom je terug
Je maakt kennis met de achtergrond van Lean management, de bijbehorende instrumenten (onder andere VOC, VSM, Kaizen), de mogelijkheden van Lean management voor toepassing bij de Rijksoverheid en de randvoorwaarden waaraan voor succesvolle toepassing voldaan moet zijn. 

De opleiding biedt een combinatie van theorie en diverse praktijkcases binnen de Rijksoverheid. Op de avond van de eerste opleidingsdag werk je aan een praktijkopdracht die door jouzelf of door een andere deelnemer is ingebracht. Zo kun je Lean management meteen naar je eigen werkprocessen vertalen. 

Zo pakken we het aan
Deze opleiding wordt verzorgd door docenten vanuit de Rijksoverheid die succesvol Lean management in hun eigen overheidsorganisatie toepassen (de docenten hebben zelf een green belt of black belt behaald).  

Terug naar het overzicht

Download PDF