Interviewvaardigheden

Voor auditors is het interview een belangrijke informatiebron. Maar de informatie die je uit een interview haalt moet wel zo objectief mogelijk zijn. Belangrijk is dus dat je de techniek van het interviewen tot in de puntjes beheerst. In deze opleiding leer je hoe je met de juiste voorbereiding, opzet, vragen en persoonlijke interactie een effectief interview afneemt.

Voor
Auditors die hun interviewvaardigheden naar een hoger niveau willen tillen. Richtlijn: Schalen S10-S13.

Daarom deze opleiding
Goed interviewen is een kunst. Deze training leert je de juiste interviewtechnieken toepassen, een onmisbare vaardigheid voor jou als auditor.

Hiermee kom je terug
Na afloop van de training beheers je verschillende technieken om een interview naar je hand te zetten. Je hebt praktijksituaties nagespeeld met acteurs en uitgebreide feedback gekregen van docenten en deelnemers. 

Na afloop kun je:

  • het interview effectief inzetten als onderdeel van een audit of onderzoek om informatie te verzamelen
  • een interview voorbereiden en uiteenlopende interviewtechnieken toepassen
  • weerstand verminderen en het interview sturen, door gerichte inzet van houding, gedrag en interviewvaardigheden
  • tactvol omgaan met gevoelige situaties en passend reageren op wat je gesprekspartner vertelt
  • non-verbale signalen herkennen en daarop inspelen
  • de uitkomsten van een interview samenvatten en gebruiken bij de oordeelsvorming in het kader van een audit of onderzoek

Zo pakken we het aan
De praktische toepasbaarheid van de lesstof staat in deze opleiding centraal. Je oefent in kleine groepen met eigen casuïstiek en trainingsacteurs. De opleiding wordt verzorgd door docenten met ruime interview- en auditervaring binnen de publieke sector.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF