IT-audit

De invloed van IT groeit met de dag en de ontwikkelingen in het vakgebied gaan razendsnel. Voor jou als auditor is het belangrijk om op de hoogte te blijven van deze ontwikkelingen en een basiskennis van IT-auditen te verwerven, zodat je weet hoe en wanneer je IT-audit in je eigen werkzaamheden kunt vervlechten. 

Voor
Auditors, coördinerend auditors en auditmanagers die regelmatig samenwerken met IT-auditors en meer kennis over IT en IT-auditen willen opdoen. Richtlijn: S10-S15.

Daarom deze opleiding
Als auditor heb je steeds meer te maken met geautomatiseerde informatiesystemen en werk je steeds vaker samen met IT-auditors. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je de ‘taal’ van de IT-auditor spreekt en weet met welke recente ontwikkelingen zij te maken hebben.  In deze opleiding maak je uitgebreid kennis met IT-audit bij de Rijksoverheid.

Hiermee kom je terug
Na afloop van deze opleiding ken je de belangrijkste toepassingsmogelijkheden. Je begrijpt welke invloed IT heeft op processen, risico’s en managementcontrol en je hebt kennis gemaakt met de belangrijkste soorten IT-audits. 

Na het afronden van de opleiding:

  • heb je inzicht in wat IT-auditing is
  • heb je inzicht in wat IT-auditing kan betekenen voor de financial (en operational) auditfunctie (gerelateerd aan controleaanpak)
  • heb je conceptueel inzicht in de aanpak van een procesanalyse inclusief de beoordeling van het informatiesysteem
  • heb je kennis van de relatie tussen de algemene computercontroles en de procescontroles
  • heb je inzicht in de gevolgen van de uitkomsten van IT-audits voor de financial audit

 

Zo pakken we het aan
Deze interactieve opleiding bestaat voornamelijk uit praktijkgerichte inleidingen, discussies en korte opdrachten. De docenten werken als IT-auditor bij de Rijksoverheid.

 

Deze opleiding vindt online plaats. Wanneer de COVID-19 richtlijnen het toelaten, dan wordt deze opleiding fysiek bij de Rijksacademie gegeven.

Uitvoeringsdata

  • ma 29 nov, di 30 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF