Inkopen en aanbesteden in de publieke sector A

Deze opleiding vormt een intensieve kennismaking met het inkoopvak bij de rijksoverheid. Je leert in drie dagen de belangrijkste aspecten van rijksinkoop kennen. Je maakt kennis met het rijksinkoopstelsel en het rijksinkoopbeleid. Ook leer je de rol en het speelveld van de inkoopadviseur kennen en weet je na afloop welke wet- en regelgeving van belang is bij het inkopen voor het Rijk.

Voor
Startende inkoopadviseurs, adviseurs bedrijfsvoering of beleidsmedewerkers, die betrokken zijn bij het inkopen of aanbesteden van diensten, leveringen en werken. Richtlijn: Schalen S8-S12.

Daarom deze opleiding
Inkopen is een vak apart, zeker bij de rijksoverheid. Als je namens de rijksoverheid diensten, leveringen of werken wilt inkopen krijg je te maken met een kader van wet- en regelgeving en inkoopbeleid. Als inkoopadviseur (en als behoeftesteller) is het van belang dit kader goed te kennen.

Hiermee kom je terug
Deze opleiding leert je hoe inkopen en aanbesteden bij de rijksoverheid in elkaar zitten en welke rol je als inkoopadviseur hebt.

Na afloop:

  • weet je hoe een inkoopproces bij de rijksoverheid verloopt
  • weet je wat het rijksinkoopstelsel is
  • ken je de rollen binnen het spel van inkoop (en de rol van de inkoopadviseur)
  • Leer je de belangrijke elementen van de Aanbestedingwet 2012
  • weet je welke rijksvoorwaarden er zijn en hoe die kunt toepassen
  • ken je de basisregels voor selectie, gunning en beoordeling van een leverancier en een opdracht
  • beheers je de fundamenten van contractbeheer

Zo pakken we het aan
Docenten van deze opleiding zijn allemaal werkzaam in het inkoopvak bij de rijksoverheid. Ze gebruiken hun eigen kennis en ervaring als uitgangspunt voor de lesonderdelen.

Terug naar het overzicht

Download PDF