HR-Analytics

De rijksoverheid werkt steeds meer met data-analyses, extrapolaties van beleid, trendanalyses, scenario’s en onderbouwde voorspellingen. Met datagedreven werken hoef je als HR-adviseur niet meer alleen te volstaan met een mondeling advies en ben je een goede gesprekspartner voor het management.

Op HR-terrein staat analytics weliswaar nog in de kinderschoenen, maar P-Direkt en BZK maken meer en meer gebruik van data-scientists.

Daarom deze opleiding
In deze opleiding leer je over de nieuwste datatechnieken, de totstandkoming van analyses en over de kracht van info-graphics. Data vertalen naar ontwikkelingen en trends en nieuwe inzichten en prognoses.

Kennis op het niveau van HR-in control en P&C-cyclus is een voorwaarde voor deelname aan de opleiding HR-analytics.

Voor
Ervaren HR-adviseurs, bedrijfsvoeringsadviseurs, auditors en financieel adviseurs met al opgedane kennis uit de vooropleidingen HR-in control en de vervolgopleiding P&C-cyclus en HR-accounting of een vergelijkbaar kennisniveau.

 

Na afloop:

  • weet je hoe je een analyseboom of een analysemodel kunt opstellen
  • kun je grafieken en tabellen lezen en daaruit conclusies trekken
  • ken je het verschil tussen samenhang en causaliteit en heb je hiermee geoefend
  • weet je hoe een analyse wordt uitgevoerd en kan je een vraag vertalen naar een analyse met een of meer analysevragen
  • heb je kennisgemaakt met een manier om gestructureerd en overtuigend te rapporteren en te presenteren met datavisualisatie

 

De deelnemers ontvangen na afloop van de opleiding het boek 'HR-analytics:
Waarde creëren met datagedreven HR-beleid' (Toine Al en Irma Doze).

 

Uitvoeringsdata

  • di 17 sep, di 1 okt (Vol)

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF