Financieel management

Toon uitvoeringsdata
Filter op: PE-punten

Toelichting programma Financieel management

De financiële functie altijd in beweging. Het gebruik van (open)data, veranderende comptabele wet- en regelgeving en de toenemende vraag naar inzicht in de effecten van beleid zijn voorbeelden van actuele ontwikkelingen. Als Rijksacademie volgen wij deze trends op de voet en actualiseren we onze opleidingen, zodat jij je als financial kunt ontwikkelen.

In het opleidingsprogramma voor komend jaar staan de basisopleidingen en verdiepingsopleidingen centraal. De VOFHA, de basisopleiding voor starters in de financiële functie, is vernieuwd. Actuele ontwikkelingen zijn verwerkt in de opleiding en de lessen zijn inactiever gemaakt. Voor financials die op de hoogte willen blijven van actuele ontwikkelingen, organiseren we masterclasses. Nieuw zijn opleidingen gericht op data-analyse: een basisopleiding, twee vervolgopleidingen, een opleiding datavisualisatie en een opleiding voor managers.

 

Opleidingen op het gebied van financieel management zijn er zeker niet alleen voor financials. In welke functie je ook werkt, geld speelt altijd een rol. Een groot deel van ons aanbod is daarom ook geschikt en leerzaam voor beleidsmedewerkers, auditors en collega's in een bedrijfsvoeringsfunctie. We nodigen je van harte uit om ons aanbod te bekijken. Ben je geïnteresseerd, maar weet je niet zeker of de opleiding geschikt is, neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Financieel-administratief en financieel-economische medewerkers kunnen opleidingsroutes volgen. Een opleidingsroute maakt inzichtelijk welke vervolgstappen je kunt zetten in jouw vakgebied.

Er is een opleidingsroute voor financieel-administratief medewerkers, Leerroute FAM,  en een opleidingsroute voor financieel economisch medewerkers, Leerroute FEM.

De opleidingsroute is een hulpmiddel, dat je bijvoorbeeld kunt gebruiken voor je persoonlijke opleidingsplan. De stappen hoeven echter niet strikt toegepast te worden. Zo kun je ook deelnemen aan een opleiding risicomanagement of een masterclass zonder dat je de VOFHA hebt gevolgd.

Fam.jpg

De opleidingsroute financieel-administratief medewerker (FAM) is een praktische leergang waarin kennis wordt gecombineerd met je eigen werkervaring en vaardigheden.

Na het succesvol doorlopen van de opleidingen VOFMA, Financiële administratie en de VOFMAplus of Inkopen bij het Rijk, ontvang je het certificaat financieel-administratief medewerker. Je hebt dan een prima basis voor jouw werkzaamheden bij de financiële administratie en een goede voorbereiding op je verdere toekomst in de financiële functie.

fem.jpg

De opleidingsroute financieel-economisch medewerker (FEM) bestaat uit opleidingen voor medewerkers die starten in de financiële functie en zich verder willen ontwikkelen. Bijvoorbeeld: je start in de financiële functie en volgt eerst de basisopleiding VOFHA. Na één à twee jaar werkervaring volg je een of meerdere vervolgopleidingen op het gebied van financieel management, bedrijfsvoering en/of audit. Zo werk je aan een brede inzetbaarheid in de financiële functie.

Wil je als senior vervolgens je kennis verder inhoudelijk verdiepen en verbreden, kies dan voor de diverse masterclasses en/of de Controllersopleiding.

Data-analyse

Steeds meer afdelingen hebben de beschikking over een data-analist en gaan meer datagedreven werken. Daarom biedt de Rijksacademie een nieuwe reeks opleidingen over dit onderwerp aan om deelnemers datavaardig te maken. De opleidingen richten zich op deelnemers met een financiële functie, maar ook deelnemers vanuit de bedrijfsvoering hebben baat bij deze opleidingen. Wil jij meer met data gaan werken, maar beschik je nog niet over de juiste vaardigheden? Of heb jij een data-analist op jouw afdeling, maar weet je niet zo goed waarvoor je hem of haar kunt inzetten? Volg dan een opleiding over data-analyse bij de Rijksacademie.

 dataanalysekopie.jpg