Financiële administratie

Waar komt het geld vandaan en waar gaat het naartoe? Zonder deze kennis ben je als organisatie stuurloos en is degelijk beleid onmogelijk. Gelukkig is er de financieel medewerker met een goed ingerichte financiële administratie die voldoet aan alle wetten en regels. In deze opleiding leer je wat daar bij de rijksoverheid allemaal bij komt kijken. 

Voor
Medewerkers in S6-S9 met een financieel-administratieve functie bij de Rijksoverheid. Je hebt al wat basiskennis en hebt bij voorkeur de basisopleiding VOFMA al gevolgd.

Daarom deze opleiding
Om als financieel-administratief medewerker je werk goed te doen, moet je heel wat in huis hebben. Hierbij gaat het niet alleen om financiële zaken, zoals boekhouden, maar ook om praktische kennis die nodig is voor het voeren van een overzichtelijke en betrouwbare administratie. Deze opleiding laat je de betekenis zien van boekhoudkundige kennis voor de praktijk van de financiële administratie bij de Rijksoverheid.

Hiermee kom je terug
De opleiding behandelt het belang van een goede administratie en laat je zien welke wet- en regelgeving daarbij komt kijken. Verder ontdek je welke boekhoudkundige principes er zijn en leer je de weg vinden in de jaarrekening.

Na afloop kun je: 

  • aangeven wat het belang is van de administratieve functie en het belang van een goede administratie uitleggen
  • aangeven welke eisen de wet- en regelgeving (CW, HAFIR) stelt aan een goede administratie
  • de weg vinden in actuele administratieve ontwikkelingen binnen de Rijksoverheid

Zo pakken we het aan
Ervaren medewerkers en managers van verschillende ministeries verzorgen praktische en boeiende colleges, waarbij zij hun visie met betrekking tot  de financiële administratie geven. Ze maken daarbij gebruik van praktijkvoorbeelden en casussen. De opleiding wordt afgesloten met een toets. 

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF