De Ethische Data Assistent (DEDA)

Een vaardigheidstraining

De ethische data-assistent is een spelbord-game waarbij op een systematische wijze vragen moeten worden beantwoord over een project/programma. In dit project/programma zijn belangrijke vraagstukken aan de orde op het gebied van security, informatiebeveiliging, integriteit en privacy. Door met elkaar in discussie te gaan worden de vragen en mogelijke antwoorden systematisch verkend zodat in het project/programma tijdig beheersmaatregelen kunnen worden genomen en mogelijke risico’s worden afgedekt.

Voor
Medewerkers en managers die te maken hebben met ICT-vraagstukken met een ethisch aspect tijdens adviestrajecten, onderzoekstrajecten, toezichtswerkzaamheden en betrokken zijn bij beleids- en besluitvorming. Richtlijn: S11 - S15.

Deze opleiding is ook geschikt om als maatwerk samen met jouw collega’s te volgen. Neem contact met ons op en we vertellen je er meer over.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • heb je via de game belangrijke security/privacy dilemma's ervaren
  • heb je meer zicht gekregen op de belangrijkste (ethische) vraagstukken bij projecten/opdrachten
  • ben je vaardiger in het benoemen van de risico's en het bedenken van beheersmaatregelen tegen mogelijke risico's

 

Zo pakken we het aan
Opgeleide moderatoren begeleiden de rondetafelgesprekken (maximaal 5 deelnemers per tafel). Vooraf wordt een instructie gegeven en worden de spelregels voor de discussie toegelicht. De discussie vindt plaats op basis van casussen, waarvan sommigen zijn aangeleverd door deelnemers. De uitkomsten van de discussies worden plenair besproken.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF