Datavisualisatie

Wil jij leren om jouw data beter te visualiseren en wil je kennis maken met nieuwe tools om dat te doen? Volg dan deze opleiding en wordt een professional in het visualiseren van data. Visualisatie van data is belangrijk om een boodschap duidelijk over te brengen. Door goede visualisaties kun je resultaten helder en esthetisch presenteren. Tijdens deze eendaagse opleiding leer je door middel van vele korte opdrachten om data op een goede en heldere manier te visualiseren. Tijdens de opleiding begin je eerst op papier en daarna leer je visualiseren door het gebruik van de software Power BI.

Voor
Controllers, auditors, (senior) adviseurs en/of afdelingshoofden, werkzaam in een financiële functie, in een auditfunctie, in de bedrijfsvoering en/of een onderzoeksfunctie en die graag beter willen worden in datavisualisatie. Richtlijn: s11-13.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ken je de theoretische achtergrond van goed visualiseren
  • weet je hoe je data goed en mooi kan presenteren
  • kun je een heldere boodschap overbrengen door middel van data
  • heb je meer informatie over de rol van datavisualisatie binnen de Rijksoverheid 
  • heb je kennisgemaakt met visualiseren in Power BI


Zo pakken we het aan
In een dag krijg je de basis van datavisualisatie van zowel theorie hoe je het beste de boodschap kunt overbrengen en leer je te visualiseren in het programma Power BI. Dit wordt bereikt door, onder begeleiding van experts van datavisualisatie binnen het Rijk,  te oefenen aan de hand van veel kleine opdrachten en casussen, die in moeilijkheidsgraad steeds meer oplopen.

Terug naar het overzicht

Download PDF