Datavisualisatie

Wil jij leren om jouw data beter te visualiseren en wil je kennismaken met nieuwe tools om dat te doen? Volg dan deze opleiding en word een professional in het visualiseren van data. Visualisatie van data is belangrijk om een boodschap duidelijk over te brengen. Door goede visualisaties kun je resultaten helder presenteren. Tijdens deze eendaagse opleiding leer je door middel van vele korte opdrachten om data op een goede en heldere manier te visualiseren. Tijdens de opleiding begin je eerst op papier en daarna leer je visualiseren door het gebruik van de software Power BI.

Voor

Controllers, auditors, (senior) adviseurs en afdelingshoofden, werkzaam in een financiële functie, een auditfunctie, de bedrijfsvoering of een onderzoeksfunctie, die graag beter willen worden in datavisualisatie. Richtlijn: S11-13.

Hiermee kom je terug

Na afloop:

  • ken je de theoretische achtergrond van goed visualiseren
  • weet je hoe je data goed en mooi kan presenteren
  • kun je een heldere boodschap overbrengen door middel van data
  • heb je meer informatie over de rol van datavisualisatie bij de Rijksoverheid
  • heb je kennisgemaakt met visualiseren in Power BI
     

Zo pakken we het aan

In een dag krijg je de basis van datavisualisatie van zowel theorie hoe je het beste de boodschap kunt overbrengen en leer je te visualiseren in het programma Power BI. Dit wordt bereikt door, onder begeleiding van experts van datavisualisatie binnen het Rijk, te oefenen aan de hand van veel kleine opdrachten en casussen, die in moeilijkheidsgraad steeds meer oplopen.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF