Basisopleiding data-analyse

De basisopleiding is de eerste opleiding in de reeks opleidingen op het gebied van data-analyse van de Rijksacademie. Deze opleiding is erop gericht om meer inzicht te krijgen in data-analyses. De opleiding geeft een introductie in data-analyses en heeft een praktische insteek. Thema's zoals vraagarticulatie, operationalisering, data schoonmaken en visualisatie komen aan bod. Je gaat aan de slag met interessante casussen en maakt kennis met de programmeertaal R en Power BI voor datavisualisatie. Daarnaast bespreken de docenten praktijkvoorbeelden van de Rijksoverheid en bespreken zij het belang van data-ethiek.
Wil je meer inzicht krijgen in het werk van een data-analist en  weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van data-analyse? Volg dan deze opleiding. In drie dagen tijd krijg je meer kennis van data-analyses en van de mogelijkheden die zij bieden.

 

Voor
Controllers, auditors, (senior) adviseurs en/of afdelingshoofden, werkzaam in een financiële functie, in een auditfunctie, in de bedrijfsvoering of een onderzoeksfunctie, die graag meer data-gedreven willen werken. Richtlijn: S11-S13.

Hiermee kom je terug
Na afloop:

  • ken je het proces van data-analyse
  • heb je meer kennis van het data-jargon
  • heb je kennisgemaakt met software zoals R en Power BI
  • heb je meer inzicht in het werk van een data-analist 
  • kun je simpele data-analyses zelf uitvoeren


Zo pakken we het aan
Voor aanvang van de opleiding lees je ter voorbereiding een reader met de belangrijkste begrippen van data-analyses, zodat er tijdens de opleidingsdagen meteen de diepte ingedoken kan worden. De opleiding kent een praktische insteek waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met leuke en leerzame opdrachten. Daarnaast vertellen de docenten, die allemaal werkzaam zijn binnen de Rijksoverheid, ook meer over hun werk en geven zij praktijkvoorbeelden.

Uitvoeringsdata

  • ma 20 sep, di 21 sep, wo 22 sep (Vol)
  • di 7 dec, wo 8 dec, do 9 dec

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF