Basisopleiding data-analyse

De basisopleiding richt zich erop om meer inzicht te krijgen in het proces van data-analyses. De opleiding geeft een introductie in data-analyses en heeft een praktische insteek. Thema's zoals vraagarticulatie, operationalisering, data schoonmaken en visualisatie. Je gaat aan de slag met interessante casussen en maakt kennis met tools zoals R en Power BI. Daarnaast vertellen de docenten meer over praktijkvoorbeelden binnen de Rijksoverheid en het belang van data-ethiek.
Wil je meer inzicht krijgen in het werk van een data-analist en beter weten welke mogelijkheden er zijn op het gebied van data-analyse? Volg dan deze opleiding. In drie dagen tijd heb jij meer kennis in het proces en heb je je kunnen oriënteren op de mogelijkheden van data-analyses.

Voor
Controllers, auditors, (senior) adviseurs en/of afdelingshoofden, werkzaam in een financiële functie, in een auditfunctie, in de bedrijfsvoering en/of een onderzoeksfunctie en die graag beter willen worden in datavisualisatie. Richtlijn: S11-S13.

Hiermee kom je terug
Na afloop:

  • ken je het proces van data-analyse
  • heb je meer kennis van het data-jargon
  • heb je kennisgemaakt met software zoals R en Power BI
  • heb je meer inzicht in het werk van een data-analist 
  • kan je simpele data-analyses zelf uitvoeren


Zo pakken we het aan
Voor aanvang van de opleiding lees je ter voorbereiding een reader met de belangrijkste begrippen van data-analyses, zodat er tijdens de opleidingsdagen meteen de diepte ingedoken kan worden. De opleiding kent een praktische insteek waarbij de deelnemers zelf aan de slag gaan met leuke en leerzame opdrachten. Daarnaast vertellen de docenten, die allemaal werkzaam zijn binnen de Rijksoverheid, ook meer over hun werk en geven zij praktijkvoorbeelden.

Uitvoeringsdata

  • di 3 mrt 2020, wo 4 mrt 2020, do 5 mrt 2020 (Vol)

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF