Communiceren op strategisch niveau

Wil je een stevige gesprekspartner zijn voor de ambtelijke top en wil je je soepel kunnen bewegen in de politiek-bestuurlijke arena? Dan kun je niet zonder uitstekende communicatieve vaardigheden. In een development center werk je samen met topambtenaren, acteurs en docenten aan het optimaliseren van je (inter)persoonlijke effectiviteit.

Voor
Senior auditors, auditmanagers, ervaren controllers en ervaren beleidsmedewerkers die op strategisch niveau contacten met opdrachtgevers onderhouden en hun vaardigheden op het communicatieve vlak willen verbeteren. Richtlijn: S12-S15.

Daarom deze opleiding
In je werk heb je geregeld te maken met opdrachtgevers die weinig tijd hebben, veel belangen moeten dienen en het uiterste van je vragen. Om die opdrachtgevers goed te bedienen moet je stevig in je schoenen staan. In deze opleiding leer je de noodzakelijke vaardigheden en leer je je communicatie goed aan te laten sluiten op de belevingswereld van je opdrachtgevers.

Hiermee kom je terug
Je leert wat opdrachtgevers verwachten van de control- en auditfunctie en je oefent in het redeneren vanuit de opdrachtgever. In een development center werk je met realistische werksituaties. Je ontdekt jouw eigen stijl en talenten en hoe je deze kunt inzetten.

Na het afronden van de opleiding:

  • kun je inspelen op de (onuitgesproken) verwachtingen die opdrachtgevers hebben van de auditor/controller
  • kun je op strategisch niveau duurzame klantcontacten onderhouden
  • kun je overtuigend communiceren, met gevoel voor de belangen en behoeften van je gesprekspartner
  • kun je verschillende beïnvloedingsstijlen en debattechnieken hanteren


Zo pakken we het aan
De opleiding wordt verzorgd door een extern trainingsbureau met ruime ervaring met de ontwikkeling van leiderschap en persoonlijk meesterschap binnen de Rijksoverheid. In het development center werk je met topambtenaren van een aantal departementen.

 

Deze opleiding vindt online plaats. Wanneer de COVID-19 richtlijnen het toelaten, dan wordt deze opleiding fysiek bij de Rijksacademie gegeven.

Uitvoeringsdata

  • ma 30 aug, ma 6 sep, di 7 sep, wo 8 sep
  • ma 15 nov, wo 24 nov, do 25 nov, vr 26 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF