Communiceren op strategisch niveau

Wil je een stevige gesprekspartner zijn voor de ambtelijke top en wil je je soepel kunnen bewegen in de politiek-bestuurlijke arena? Dan kun je niet zonder uitstekende communicatieve vaardigheden. In een development center werk je samen met topambtenaren, acteurs en docenten aan het optimaliseren van je (inter)persoonlijke effectiviteit.

Voor
Senior auditors, auditmanagers, ervaren controllers en ervaren beleidsmedewerkers die op strategisch niveau contacten met opdrachtgevers onderhouden en hun vaardigheden op het communicatieve vlak willen verbeteren. Richtlijn: S12-S15.

Daarom deze opleiding
In je werk heb je geregeld te maken met opdrachtgevers die weinig tijd hebben, veel belangen moeten dienen en het uiterste van je vragen. Om die opdrachtgevers goed te bedienen moet je stevig in je schoenen staan. In deze opleiding leer je de noodzakelijke vaardigheden en leer je je communicatie goed aan te laten sluiten op de belevingswereld van je opdrachtgevers.

Hiermee kom je terug
Je leert wat opdrachtgevers verwachten van de control- en auditfunctie en je oefent in het redeneren vanuit de opdrachtgever. In een development center werk je met realistische werksituaties. Je ontdekt jouw eigen stijl en talenten en hoe je deze kunt inzetten.

Na afloop kun je:

  • inspelen op de (onuitgesproken) verwachtingen die opdrachtgevers hebben van de auditor/controller
  • op strategisch niveau duurzame klantcontacten onderhouden
  • overtuigend communiceren, met gevoel voor de belangen en behoeften van je gesprekspartner
  • verschillende beïnvloedingsstijlen en debattechnieken hanteren


Zo pakken we het aan
De opleiding wordt verzorgd door een extern trainingsbureau met ruime ervaring met de ontwikkeling van leiderschap en persoonlijk meesterschap binnen de Rijksoverheid. In het development center werk je met topambtenaren van een aantal departementen.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF