Congres Zomerschool

De circulaire economie 

De Zomerschool economie en beleid wordt op dinsdagmiddag 2 juli afgesloten met een voor iedereen toegankelijk congres. Zowel opleiding als congres is gewijd aan de circulaire economie. In een circulaire economie is sprake van een zo gering mogelijk verbruik van grondstoffen en een zo klein mogelijke productie van afval. De transitie naar een circulaire economie heeft vooral als doel om de belasting van het milieu binnen de perken te houden. De centrale vraag van het congres is: Waarom is een circulaire economie nodig en wat is daarvoor nodig?

Het congres bestaat uit drie inleidingen gevolgd door een forumdiscussie. Frank Dietz (Planbureau voor de Leefomgeving) treedt op als dagvoorzitter. De inleidingen worden verzorgd door Gerbert Romijn (Centraal Planbureau), Maikel Kishna (Planbureau voor de Leefomgeving) en Esther de Kleuver (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat). Aan de forumdiscussie doen niet alleen de inleiders mee, maar ook Herman Vollebergh (Tilburg University en Planbureau voor de Leefomgeving).

Het congres start om 14:30 uur stipt. De bezoekers zijn welkom vanaf 14:00 uur voor registratie en een kopje koffie of thee. Voor de afsluitende forumdiscussie is circa een uur beschikbaar. Omstreeks 16:30 uur wordt de bijeenkomst afgesloten met een drankje en hapje. 

Uitvoeringsdata

  • ma 29 jun

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF