Bedrijfsvoeringsgame

Moderne bedrijfsvoering bij het Rijk vereist een nauw samenspel tussen specialisten in de diverse disciplines van de bedrijfsvoering en kan alleen maar succesvol zijn als de lijnmanager optimaal bediend wordt vanuit een integrale benadering.


Voor

Dit game is interessant voor adviseurs die werkzaam zijn in (een discipline van) de bedrijfsvoering en adviseurs werkzaam in een financiële functie.

Daarom
Het bedrijfsvoeringsgame laat je kennismaken met de bedrijfsvoering bij het Rijk en recente ontwikkelingen met betrekking tot verschillende facetten van deze bedrijfsvoering. In de simulatie staat het fictieve Ministerie van Burgerschap en Leefomgeving centraal.

Hiermee kom je terug
Na afloop:

  • kun je het begrip ‘bedrijfsvoering’ beter definiëren in de context van de ontwikkelingen bij het Rijk
  • kun je het (financiële) belang van bedrijfsvoering voor de beleids- en uitvoeringspraktijk aangegeven
  • heb je meer inzicht gekregen in de actuele ontwikkelingen met betrekking tot  de bedrijfsvoering van het Rijk
  • weet je hoe de bedrijfsvoering binnen het Rijk is ingericht en hoe de besluitvorming daarover verloopt


Zo pakken we het aan
Je krijgt vooraf ter bestudering een beschrijving van een fictief ministerie, inclusief begroting, via onze digitale leeromgeving aangeboden. Op de dag zelf krijg je een algemene inleiding over recente ontwikkelingen met betrekking tot de bedrijfsvoering bij het Rijk. De Jaarrapportage Bedrijfsvoering Rijk staat hierbij centraal. In kleine groepjes werken de deelnemers vervolgens hun adviezen over de aanpak van een aantal bedrijfsvoeringsvraagstukken uit en leggen hun advies voor aan de (fictieve) directeur FEZ en de (fictieve)(P)SG.  

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF