Basis comptabele wet- en regelgeving

De rijksoverheid heeft een omvangrijk stelsel aan wet- en regelgeving voor de inrichting, sturing en beheersing van haar eigen (financiële) bedrijfsvoering. Voor auditors is kennis over deze wet- en regelgeving essentieel voor begrip van en oordeelsvorming over de inrichting en uitvoering van (financiële) bedrijfsvoeringsprocessen.

Voor
Auditors met een brede blik op de organisatie en geïnteresseerde controllers en/of financiële medewerkers. Richtlijn: S10-S13.

Daarom deze opleiding
Om als auditor goed je werk te kunnen doen is het belangrijk dat je weet welke wet- en regelgeving richtinggevend is binnen de rijksoverheid, hoe deze zich tot elkaar verhoudt en hoe je deze correct moet interpreteren en toepassen.

Hiermee kom je terug
Na deze opleiding heb je inzicht in de belangrijkste wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de rijksoverheid: de Comptabiliteitswet (CW), de Regeling rijksbegrotingsvoorschriften, de Regeling Periodiek Evaluatieonderzoek (RPE), de Regeling Agentschappen, de Regeling Grote Projecten en nog veel meer.

Na afloop kun je:

  • alle relevante wet- en regelgeving rond bedrijfsvoering, sturing en beheer bij de rijksoverheid op hoofdlijnen overzien
  • de betekenis van de wet- en regelgeving voor de inrichting en het beheer van de (financiële) bedrijfsvoering aangeven

Zo pakken we het aan
Ervaren docenten vanuit de rijksoverheid geven een actueel en praktisch overzicht van de relevante wet- en regelgeving. Praktijkgerichte en herkenbare casuïstiek zorgt voor verdieping en vertaling naar de eigen werkpraktijk van de deelnemers. Van de deelnemer wordt verwacht dat er opdrachten worden voorbereid ter verdieping van de lesstof.

Uitvoeringsdata

  • wo 18 mrt 2020, do 19 mrt 2020, wo 8 apr 2020, do 9 apr 2020
  • wo 16 sep 2020, do 17 sep 2020, wo 7 okt 2020, do 8 okt 2020

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF