Basis administratieve organisatie

In deze opleiding leer je hoe de administratieve organisatie bij de Rijksoverheid functioneert en hoe informatiestromen werken. Onmisbaar voor medewerkers in een audit- of financiële functie die hun kennis van de administratieve organisatie en interne controle willen verdiepen.
 
Voor
Voor medewerkers in een audit- of financiële functie die meer willen weten over de administratieve organisatie in het algemeen en bij de Rijksoverheid in het bijzonder. Richtlijn: S9-S13.
 
Daarom deze opleiding
Je hoort het waarschijnlijk regelmatig: een organisatie moet 'in control' zijn. Als medewerker in een financiële of auditfunctie speel je daarbij een belangrijke rol. Voorwaarde is wel dat je weet hoe de administratieve organisatie (AO), de bestuurlijke organisatievoorziening (BIV) en de interne controle (IC) functioneren.
 
Hiermee kom je terug
Je maakt kennis met de basisbegrippen van de AO, BIV en IC. Je krijgt inzicht in de soorten processen binnen de AO van de Rijksoverheid. Je vergaart praktische kennis van de ordening van organisaties, het inrichten van de bestuurlijke informatievoorziening en het opzetten van de AO en de IC van processen die bij de Rijksoverheid van belang zijn.
 
Na afloop:
  • kun je relevante begrippen van de ordening van organisaties, AO,  BIV en IC toepassen in je dagelijkse werk bij de Rijksoverheid
  • heb je inzicht in de rol van informatie- en communicatietechnologie
  • kun je processchema's lezen
  • kun je op hoofdlijnen aangeven hoe je de opzet, het bestaan en de werking van de AO/IC en van informatiesystemen kunt beoordelen 

 

Zo pakken we het aan
Docenten met uitgebreide overheidservaring geven je een theoretisch en praktisch overzicht van de administratieve organisatie bij de Rijksoverheid. Een groot deel van de opleiding werk je met praktijkoefeningen, zodat je meteen leert hoe je de lesstof kunt toepassen. De opleiding wordt afgesloten met een game.

 

Interesseformulier opleiding/congres

Wil je op de hoogte gehouden worden over deze opleiding of bijeenkomst. Vul dan hieronder je e-mailadres in. We informeren je zodra er aanvullende informatie bekend is.

Terug naar het overzicht

Download PDF