Audit

Toon uitvoeringsdata
Filter op: PE-punten

Toelichting auditprogramma

Het mooie van het woord auditor is de dubbele betekenis die het heeft:
1 Uitvoerende van een audit, een controleur van een bedrijf
zoals een accountant etc;
2 Toehoorder, iemand die lessen volgt maar geen examen aflegt.

 ‘Controleur’ en ‘toehoorder’ in een persoon. Als internal auditor wordt steeds meer verwacht dat je luistert naar wat er in de organisatie gebeurt. Om het werk goed te kunnen doen, moet je verstand hebben van het bedrijf. Je helpt het management om meer inzicht te krijgen in de primaire processen van de bedrijfsvoering. Voor de geïnteresseerde ‘toehoorder’ biedt de Rijksacademie een mooi pakket aan basis-, vervolg- en verdiepende opleidingen op het gebied van audit. Trends in bijvoorbeeld IT-auditing of professionele vaardigheden vertalen we naar de werkpraktijk voor overheidsauditors en krijgen een plek in onze opleidingen of masterclasses. Voor het voor auditors verplichte thema 'fraude' hebben we de nieuwe opleiding Fraudepreventie en -detectie ontwikkeld.

De Rijksacademie heeft veel meer te bieden  voor de internal auditor! Om de organisatie waarin je werkt nog beter te begrijpen zijn ook de opleidingen op het gebied van financieel management, economie en bedrijfsvoering nuttig om te volgen. Zo bieden wij ook in 2020 weer opleidingen aan zoals  Inkopen bij het Rijk, Projectbeheersing en control met PE-punten. Laat je verrassen door het brede aanbod aan organisatiebrede opleidingen die de Rijksacademie beidt en word een kritisch toehoorder! 

Voor internal auditors bij het Rijk biedt de Rijksacademie een compleet pakket van specialistische opleidingen aan die je nodig hebt om – binnen de context van het Rijk – je werk te kunnen doen. Onze opleidingen vormen een aanvulling op de reguliere postgraduate opleidingen en sluiten nauw aan bij de beweging (ken je vak, ken je omgeving, ken jezelf) die de auditfunctie binnen het Rijk wil maken.

Vanaf 1 januari 2020 zijn de nieuwe voorschriften voor permanente educatie van toepassing voor interne en overheidsaccountants. Dit betekent dat jij als interne of overheidsaccountant elk kalenderjaar een PE-portfolio dient op te stellen, waarin je aangeeft op welke wijze jij je vakgebied gaat bijhouden. Hiervoor dien je leerdoelen te formuleren en leg je vast met welke opleidingen je deze doelen gaat behalen. In deze studiegids vind je vast een opleiding die past bij jouw leerdoel. 

Voor de accountants in business gaan de nieuwe voorschriften pas in vanaf 1 januari 2021. Voor hen zijn er nog steeds erkende PE-opleidingen opgenomen in onze studiegids.

Als Rijksacademie houden wij ons aanbod actueel. Meld  je aan op onze website www.rijksacademie.nl voor onze nieuwsbrief en wij informeren je graag over onze (nieuwe) opleidingen.