afsluitend symposium van de masterclass over de betaalbaarheid van de zorg

De Rijksacademie en de Leerstoelgroep Betaalbare Zorg (Radboudumc) sluiten de masterclass over de betaalbaarheid van de zorg af met een online symposium dat ook voor niet-deelnemers aan de masterclass toegankelijk is. Het doel van dit symposium is om de belangrijkste lessen uit het verleden voor het Nederlandse zorgstelsel te belichten en hierover met elkaar in discussie te gaan. De sprekers werken aan twee boeken over deze problematiek die later dit jaar verschijnen. Zij willen graag enkele conclusies presenteren en daarover in gesprek gaan.

Tijdens dit symposium staan twee vragen centraal:

Wat zijn de belangrijkste lessen uit het verleden over de betaalbaarheid van het Nederlandse zorgstelsel die nog steeds relevant zijn? Hoe goed presteert het Nederlandse zorgstelsel? Waar is nog ruimte voor verbetering?  

De discussie gaat over het gehele zorgsysteem – medisch-specialistische zorg, langdurige zorg en jeugdzorg. De aandacht gaat vooral uit naar de medisch-specialistische zorg.

Programma
15:00-15:10   Welkom en introductie
15:10-15:30   Interview over de betaalbaarheid van de zorg: wat kunnen we leren van het verleden?
                            Gesprek met Karel Peter Companje en Hans Maarse. Moderator: Simone van Dulmen
15:30-16:05   Presentatie: lessen uit de stelselhervorming van 2006 voor de curatieve zorg. Inleider: Patrick Jeurissen
16:05-16:15   Vragenronde en reflectie referent. Johan Mackenbach. Referent: Simone van Dulmen
16:15-16:30   Panel van alle sprekers; mogelijkheid voor de deelnemers om vragen te stellen

Uitvoeringsdata

  • wo 30 jun

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht