Inkoop en ICT

De Rijksoverheid koopt jaarlijks voor vele miljoenen euro's aan ICT-voorzieningen in. Vaak is daarbij onduidelijkheid over de regels waaraan je als inkoper of bij het aanbesteden van opdrachten moet voldoen. Hoe ga je als rijksambtenaar integer om met de verschillende marktpartijen? De professionalisering van inkopen en aanbesteden bij de Rijksoverheid staat dan ook hoog op de agenda. Tijdens deze opleiding staat de inkoop van ICT bij de Rijksoverheid centraal. Hoe gaan we om met standaarden binnen de overheid en aan welke wet- en regelgeving moeten wij voldoen?

 

Voor
Inkoopadviseurs, adviseurs bedrijfsvoering, inkoopcoördinatoren, inkoopmanagers of andere betrokkenen bij inkoop of aanbesteding van diensten, werken of leveringen. Basiskennis van rijksinkoop is aan te bevelen (bijvoorbeeld de opleiding Inkopen bij het Rijk). Richtlijn: S8-S12.

 

Daarom deze opleiding
Het inkopen van ICT is een vak apart en heel specifiek. Als je namens de Rijksoverheid ICT gerelateerde diensten, leveringen of werken inkoopt krijg je te maken met een kader van wet- en regelgeving en met het inkoopbeleid. Als inkoopadviseur (en als behoeftesteller) is het van belang dit kader goed te kennen om zo te weten aan welke regels je moet voldoen.

Hiermee kom je terug
Deze opleiding leert je hoe inkopen en aanbesteden van ICT bij de Rijksoverheid werkt, aan welke regels voldaan moet worden en welke rol je als inkoopadviseur hebt. Belangrijke theorieën, concepten, maar vooral ook best practices met betrekking tot de inkoop van ICT komen aan de orde.

Na afloop:

  • weet je hoe het inkopen van ICT bij de Rijksoverheid verloopt
  • ken je de bijbehorende wet- en regelgeving
  • ken je de aandachtspunten en de valkuilen die bij het inkopen van ICT komen kijken
  • leer je van voorbeelden op het gebied van inkoop en ICT
  • ken je het speelveld van de inkoop van ICT
  • leer je hoe je als inkoper moet omgaan met marktpartijen


Zo pakken we het aan
Docenten van deze opleiding zijn allemaal werkzaam in het inkoopvak bij de Rijksoverheid. Ze gebruiken hun kennis en ervaring als uitgangspunt voor de lesonderdelen.

 

 

Terug naar het overzicht

Download PDF