Wendbaar HR

HR als businesspartner in het primair proces

Het Rijk wil wendbaar zijn en opgavegericht werken. Hoe ziet dat eruit in de praktijk en wat betekent dit voor jou als HR-adviseur? Weet jij wat jouw managers van jou nodig hebben bij de opgaven die zij hebben in hun organisatieonderdeel? Het Rijk verwacht dat haar HR-adviseurs zich ontwikkelen naar HR-businesspartners. Wat betekent het om een HR-businesspartner te zijn voor het primaire proces? Vervul jij deze rol al helemaal goed, of kun je hierin nog wel wat hulp gebruiken?

 

Daarom deze opleiding
Om je te leren hoe je deze rol van HR-businesspartner goed uitvoert en daarmee de organisatie helpt  opgavegericht te werken is deze driedaagse module Wendbaar HR speciaal voor HR-adviseurs ontwikkeld. Je leert met een nieuwe bril te kijken naar je rol als HR-adviseur en ook hoe je deze rol invult voor de managers waar je voor werkt. Het mooie is dat je een van je managers betrekt bij jouw leerproces en je daarmee al direct een start voor je dagelijkse praktijk maakt.

Voor
Eerstelijns HR-adviseurs

Hiermee kom je terug
Je hebt ervaren wat de toegevoegde waarde is van je rol als HR-businesspartner en je weet welke stappen er nog nodig zijn om je in deze rol verder te ontwikkelen.

Zo pakken we het aan

Het programma is gebaseerd op het principe van ‘werkend leren’:

  • je gaat direct aan de slag in je eigen werkpraktijk met de kennis en inspiratie die je hebt opgedaan tijdens de opleidingsdagen
  • tussen de opleidingsdagen door krijg je gerichte opdrachten die je gaat uitvoeren in de praktijk. De opbrengst en ervaringen van deze opdrachten worden steeds tijdens de eerstvolgende opleidingsdag gebruikt als startpunt voor de volgende stap in het leertraject
  • gedurende de opleiding leer je samen met een vaste collega-deelnemer(buddy) en een manager (leerpartner) uit je eigen werkpraktijk. Dit betekent dat je niet alleen binnen het programma veel kunt leren, maar dat je tegelijkertijd je eigen werkpraktijk kunt veranderen. Ongeacht de huidige stand van zaken in jouw organisatie ga je samen de verkenning aan naar de toegevoegde waarde van HR in de rol van businesspartner
  • een kijkje in de keuken bij een andere organisatie is onderdeel van het programma

 

Daarnaast gebruiken we een leerplatform waarop voor deze opleiding theoretische achtergrondinformatie, uitgangspunten en relevant beeldmateriaal staat die je tussen de opleidingsdagen door bestudeert.

Je krijgt gedurende de opleiding steeds meer zicht op de stappen die je zelf nog kunt zetten in je eigen ontwikkeling.

Uitvoeringsdata

  • di 3 dec, di 7 jan 2020, di 4 feb 2020

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF