Inspiratiesessie Werkbeleving als businessmodel

Eén van de focuspunten in het Strategisch Personeelsbeleid 2025 is ‘Bij het Rijk staat de werkbeleving voorop’. Dat klinkt heel mooi en dat is het ook, maar hier handen en voeten aangeven in je eigen organisatie is nog niet zo gemakkelijk. 

Want wat bedoelen ze precies met werkbeleving en hoe geef je daar vorm aan in je eigen organisatie? Hoe zorg je er als HR-adviseur voor dat jouw managers vanuit die focus naar hun afdeling en hun medewerkers gaan kijken? Hoe adviseer en motiveer je je managers om hiermee aan de slag te gaan? En hoe motiveer je de medewerkers om hun eigen werkplezier te vergroten?

Zijn dit vragen die jij jezelf ook stelt? Laat je dan inspireren tijdens deze sessie over de kansen en mogelijkheden die meer aandacht voor werkbeleving biedt! 

Voor

Eerste (en tweede) lijns HR-adviseurs en arbo-adviseurs. Ook al is de inspiratiesessie in eerste instantie bedoeld voor HR-adviseurs, geïnteresseerde leidinggevenden zijn ook welkom. 

Daarom deze inspiratie sessie

Omdat blijkt dat veel departementen en organisatieonderdelen het lastig vinden uitvoering te geven aan het focuspunt ‘Bij het Rijk staat de werkbeleving voorop’, willen wij de HR-adviseurs tijdens deze sessie inspireren hoe je dat kunt doen. 

Hiermee kom je terug

  • Inzicht in waarom werkbeleving door het Rijk als focuspunt is geformuleerd
  • Inzicht in hoe werkbeleving van medewerkers wordt gemeten 
  • Inspiratie om aan de slag te gaan met het focuspunt werkbeleving


Zo pakken we het aan

Na een korte toelichting vanuit het ICOP op het focuspunt werkbeleving geeft ICTU inzicht in hoe zij werkbeleving bij medewerkers meten. Ook laten we tijdens deze inspiratie sessie een praktijkvoorbeeld binnen het Rijk zien over hoe je aan de slag kunt gaan met werkbeleving.

Het grootste deel van de middag geeft het HappinessBureau een inspirerende interactieve presentatie over Employee Experience en werkgeluk. Hiermee willen ze de HR-adviseurs binnen het Rijk alvast op weg helpen om vorm te geven aan een focus voor werkbeleving in de eigen organisatie. Hun presentatie bestaat uit een mix van wetenschappelijk onderbouwde informatie over employee experience en gelukkig werken, persoonlijke ervaringen en interactie tussen de deelnemers. Vragen die aan de orde komen:

  • Wat is Employee Experience en waarom is het belangrijk (als businessmodel)?
  • Waarin vinden medewerkers werkgeluk? 
  • Goed werkgeverschap als het gaat om werkbeleving
  • Best practices van te gebruiken HR instrumenten 

 

Tijdens de borrel die op de inspiratie sessie volgt kun je je opgedane ideeën delen en bespreken met je HR collega’s van andere organisaties binnen het Rijk. 

Kortom een inspirerende middag om het mooie focuspunt werkbeleving ook daadwerkelijk vorm te geven in je eigen organisatie!

We hebben een beperkt aantal plaatsen dus meld je snel aan!

Uitvoeringsdata

  • ma 18 nov

*De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de inschrijvingstermijn eigenlijk reeds verlopen is: 070-342 4900.

Terug naar het overzicht

Download PDF