Default

De afgelopen weken hebben drie lichtingen van het Financial traineeship het lesblok Economie gevolgd. Omdat het pand van de Rijksacademie wegens corona gesloten is, is het blok omgebouwd tot een online uitvoering. De online les bestond uit 2 colleges van de docenten Jan Donders en Wimar Bolhuis. De colleges konden de trainees thuis via hun eigen laptop volgen. Trainees konden de docenten vragen stellen en stellingen bediscussiëren via een webinar. Momenteel krijgen de Financial trainees alweer nieuwe online lessen aangeboden.

De Rijksacademie start vanaf september weer gedeeltelijk met het geven van opleidingen op locatie. Hierbij ligt de focus op opleidingen voor trainees en starters bij de rijksoverheid en geven we prioriteit aan de basisopleidingen.

De Rijksacademie kiest voor opleiden via blended-learning: een combinatie van online onderwijs en onderwijs op locatie. Ook bieden we regelmatig webinars aan.

Vanzelfsprekend houdt de Rijksacademie zich aan alle coronarichtlijnen die gelden voor de rijksoverheid. We volgen de ontwikkelingen op de voet. Het aanbod op locatie is daarom onder voorbehoud.

De Studiegids 2020 van de Rijksacademie

In ons aanbod vind je, onder andere, opleidingen op het gebied van belastingen & premies, inkoop en datavaardigheden. Ook de VOFHA-opleiding is dit jaar vernieuwd. Vraag hier de gids aan!

 

 

V & A over opleidingen en bijeenkomsten bij de Rijksacademie bij aangescherpte maatregelen om het coronavirus onder controle te krijgen


Wanneer starten jullie opleidingen weer?
Als Rijksacademie volgen we de richtlijnen van de Rijksoverheid. Dat betekent dat we in ons pand tot 1 september geen opleidingen geven. 

Vandaag was de feestelijke uitreiking van de certificaten voor 40 deelnemers aan onze opleidingen financieel management. We wensen hen namens de Rijksacademie veel plezier toe met het in praktijk brengen van de opgedane kennis en we hopen iedereen snel weer terug te zien bij een van onze andere opleidingen!

 

Op vrijdag 13 september is het opleidingsprogramma voor de nieuwe lichting van 141 rijkstrainees (tranche 22) gestart met een feestelijke startdag bij de Rijksacademie aan de Zeestraat in Den Haag. 

 

De nieuwe lichting van het Financial Traineeship is gestart met een twee weken durend introductieprogramma in het kader van overheidsfinanciën, de inkooptrainees hebben spelenderwijs kennis gemaakt met de inkoopfunctie bij het Rijk en de datatrainees zijn gestart met de module Financiën, als aanvulling op het programma dat ze bij het CBS hebben gehad.

De Rijksacademie is nu een gelicenseerd DEDA trainer.

Data projecten zijn al bijna niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. De schat aan informatie die overal beschikbaar is, door de grote bron aan data, zorgt voor veel nieuwe mogelijkheden. 

Wat was voor jou de reden om de Controllersopleiding te volgen?
Deze opleiding heeft me geholpen om beter inzicht te krijgen wat het vak van controller inhoudt; daar is deze opleiding ook een goede verdieping voor. Tijdens de opleiding leer je over zowel de harde controlemiddelen (de regels) als zachte controlemiddelen (hoe zorg je ervoor dat je de andere partij overtuigt). Ook voor een beleidsambtenaar kan het erg handig zijn om deze opleiding te volgen, om de controlfunctie beter te begrijpen.

Corina start op 9 september 2019 als hoofd Rijksacademie bij het ministerie van Financiën. Zij is hiervoor werkzaam geweest als directeur Veilig Thuis Haaglanden, het meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld.

Op 15 juli startte de driedaagse pilot van de nieuwe basisopleiding (financiële) data-analysevaardigheden. Tijdens deze opleiding hebben dertien deelnemers met een financiële functie meer geleerd over het werk van een data-analist en het zelfs zelf kunnen ervaren.

Op 11 juli namen de 131 trainees van tranche 20 afscheid van hun Rijkstraineeprogramma. Met een feestelijke eindceremonie op de Rijksacademie, georganiseerd door de coördinator van het Rijkstraineeprogramma, sloot het traject definitief af.