Vernieuwde opleiding Risicomanagement van start!

De opleiding Risicomanagement behoort al jaren tot de uitstekend beoordeelde opleidingen van de Rijksacademie. Maar ook uitstekende opleidingen kunnen nóg beter worden. Hoe? De kwaliteit van de inhoud en de docenten was al top, daar viel niet veel aan te verbeteren. Wat wel beter kon was de wijze van leren. En dat hebben we nu gedaan. De opleiding is doorontwikkeld van een klassieke klassikale opleiding naar een blended opleiding.

Een blended opleiding? Dat is een mix van leeractiviteiten die deelnemers synchroon (samen) of asynchroon (op eigen gelegenheid) kunnen doorlopen. Denk hierbij vooral aan interactieve e-learnings in combinatie met webinars of (zodra dat weer kan) fysieke sessies met vakdeskundigen. Leren speelt zich hierdoor niet alleen af in het klaslokaal, maar ook daarbuiten. De deelnemer krijgt hierdoor veel meer de leiding over het eigen leerproces en -resultaat.

 

In het geval van de opleiding Risicomanagement bestaat de voorbereiding uit een interactieve e-learning en een praktijkopdracht die gemaakt wordt over de eigen werkomgeving. Door dit voorwerk hebben de docenten tijdens de contactmomenten tijd voor een verdiepingsslag. De deelnemers worden meegenomen in het stap voor stap ontwikkelen van een visie op de risicovolwassenheid van de eigen organisatie, naar een realistische ambitie en implementatieplan om na de opleiding mee aan de slag te kunnen. Deelnemers leren hierdoor niet alleen nog effectiever alle ins & outs van het vak risicomanagement. Ze kunnen hierdoor ook meteen bijdragen aan het versterken van het risicomanagement in hun eigen werksituatie.

AfbeeldingenTerug naar het overzicht