De Rijksacademie is gestart met de RIO!

Op 29 september was het zo ver: de eerste lesdag van de nieuwe inkoopopleiding van de Rijksacademie. De Rijksacademie ontwikkelde deze Rijksinkoopopleiding (de RIO) speciaal voor startende inkoopadviseurs of contractmanagers bij het Rijk die hun competenties, kennis en vaardigheden verder willen ontwikkelen. In zes maanden stoomt de Rijksacademie de deelnemers klaar tot inkoop en contractprofessional 2.0!

 

De Inkoop en contractprofessional 2.0
De inkoop- en contractprofessional van de toekomst (2.0) kijkt binnen rechtmatigheid vooral naar doelmatigheid.  Dit vraagt een andere kijk op het inkoopvak. Eén die aansluit bij de nieuwe Rijksvisie op inkopen (inkopen met impact). Maar vraagt ook om nieuwe vakinhoudelijke kennis en andere vaardigheden en competenties. De RIO geeft deelnemers een goede basis mee om een bijdrage te leveren aan de doorontwikkeling en professionalisering van de Rijksinkoop.

 

Van fysiek naar online onderwijs
De Rijkacademie gaat in eerste instantie voor fysiek onderwijs. De huidige situatie laat het niet toe dat de RIO in ons pand aan de Zeestraat plaatsvond. Alles stond in de steigers om op dinsdag 29 september de deelnemers fysiek onderwijs te geven. Na de laatste persconferentie werd duidelijk dat fysiek bij elkaar komen geen optie is. De flexibiliteit van de Rijksacademie bleek groot, want na een paar telefoontjes werd de RIO van een fysieke opleiding omgezet naar de online versie.

 

Positieve geluiden van de deelnemers
De eerste geluiden zijn erg positief. De deelnemers hebben nu twee lesdagen gevolgd, waarbij de docent inging op werken en inkopen bij het Rijk. De komende lesdagen ligt de focus op persoonlijke ontwikkeling en vaardigheden.

 

Wil je meer informatie of heb je vragen?
Neem gerust contact op met het programmateam RIO:

·         Ellen ter Horst -Meulenkamp (e.l.horst@minfin.nl)

·         Eveline van der Schoot (e.schoot@minfin.nl)

 

 

AfbeeldingenTerug naar het overzicht