Pilot basisopleiding (financiële) data-analysevaardigheden een succes!

Op 15 juli startte de driedaagse pilot van de nieuwe basisopleiding (financiële) data-analysevaardigheden. Tijdens deze opleiding hebben dertien deelnemers met een financiële functie meer geleerd over het werk van een data-analist en het zelfs zelf kunnen ervaren. De basisopleiding behandelt onderwerpen zoals operationalisatie, datapreparatie en visualisatie, waardoor de deelnemers na afloop beter inzicht hebben in het werk van een data-analist en de mogelijkheden van data.   

In drie dagen tijd hebben de deelnemers een introductie gekregen in het proces van data-analyse en daarna kunnen proeven van alle stappen in dat proces. Daarnaast hebben ze kennisgemaakt met data schoonmaken in R en datavisualisatie in Power BI. Op de laatste dag zijn de deelnemers aan de slag gegaan met een data challenge om hun nieuw vergaarde kennis toe te passen. De opleiding eindigde met een les over data ethiek en praktijkvoorbeelden vanuit de rijksoverheid. De docenten zijn allemaal werkzaam binnen het Rijk en werken met data bij verschillende organisaties.  De pilot was een groot succes en de opleiding is geëvalueerd met een 8.

De basisopleiding is de eerste opleiding in een reeks van drie opleidingen binnen het curriculum (financiële) data-analysevaardigheden. In het najaar zal de basisopleiding nog een keer aangeboden worden en de losse opleiding datavisualisatie. In 2020 zal het vervolg worden aangeboden, namelijk de gevorderden opleidingen en ook een losse opleiding speciaal voor managers.

AfbeeldingenTerug naar het overzicht