Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Masterclass ICT sturing en beheersing

Klassikale training
2 dagen
€ 1.675,00
rijksacademie@minfin.nl

Beschrijving

De overheid treft maatregelen en biedt instrumenten die moeten bijdragen aan een goede kwaliteitsborging van grote ICT-projecten, zoals de verbetering van de sturing en de beheersing van zulke projecten. Deze maatregelen en instrumenten zijn het onderwerp van deze masterclass. Na het volgen van deze serie masterclasses heb je een beter beeld wat er mogelijk is wat betreft sturing en beheersing van grote ICT-projecten.

Is jouw organisatie aangesloten bij Leer-RijkMeld je dan aan via Leer-Rijk. Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).
  

Voor

De masterclass is bestemd voor (plaatsvervangend) directeuren, projectmanagers, senior-adviseurs, auditmanagers, senior controllers en afdelingshoofden die werkzaam zijn in informatisering of in een financiële functie of beleidsfunctie. Gestreefd wordt naar groepen met deelnemers uit diverse organisaties. Richtlijn: S11-S15.
 

Daarom deze opleiding

In deze masterclass staat de weerbarstige praktijk van ICT-projecten centraal. Aan de orde komt de vraag hoe de rol van de opdrachtgever en die van de opdrachtnemer kunnen worden ingevuld en hoe de (financiële) sturing en beheersing van ICT-projecten kan worden ingericht.

 

Hiermee kom je terug

Na het afronden van de opleiding: 

  • heb je kennis genomen van de methodiek van functiepunten-analyse
  • heb je geleerd wat de overeenkomsten en verschillen zijn van de Gateway-methodiek en de Delta-review
  • ken je de belangrijkste principes van goed opdrachtgeverschap en goed opdrachtnemerschap
  • heb je kennis van alle instrumenten die de Rijksoverheid kan toepassen op het gebied van sturing en beheersing van ICT-projecten
  • heb je tenslotte gevoel voor de veranderaanpak van ICT

Zo pakken we het aan

In twee colleges (hele dag) wordt uitleg gegeven over de mogelijkheden van sturing en beheersing binnen de context van een lerende, veranderende organisatie.  

Uitvoeringsdata in 2024

  • woensdag 13 november en  woensdag 20 november 

Inschrijfvoorwaarden 

De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de termijn eigenlijk al verlopen is. 

Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO). Is jouw organisatie aangesloten bij een leerportaal/Leer-Rijk? Meld je dan aan via het portaal van jouw organisatie. De inschrijving is pas definitief na bevestiging voor deelname door de Rijksacademie. Kijk hier voor de volledige inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Voor vragen bel 088-442 9900.

Opleidingsdata

DatumBeschikbare plekkenInschrijven
13-11-20241Inschrijven