Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Performance auditing

Klassikale training
2 dagen
€ 1.195,00
rijksacademie@minfin.nl

Beschrijving

Behaalt de Rijksoverheid met schaarse middelen optimale resultaten - ofwel value for money? En realiseert zij uiteindelijk haar doelstellingen? Dit zijn de vragen die centraal staan bij performance auditing. In deze opleiding maak je kennis met deze dynamische auditvorm, die in de moderne staalkaart van public sector auditing niet mag ontbreken. In deze opleiding bespreken we de verschillende soorten performance audits en de methoden en technieken die daarbij komen kijken. Theorie en professionele standaarden worden daarbij afgewisseld met praktijkvoorbeelden.

Is jouw organisatie aangesloten bij Leer-RijkMeld je dan aan via Leer-Rijk. Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).
 

Voor

Senior auditors, auditmanagers en medewerkers met interesse in dit vakgebied. Richtlijn: S11-S15.
 

Daarom deze opleiding

Er is steeds meer druk om inzicht te krijgen in de resultaten die met publiek geld worden bereikt, en in de vraag hoe het beleid beter kan. Performance audits geven aan waar efficiënter en effectiever gewerkt kan worden. Performance audits leveren informatie op die bruikbaar is om het beleid en de beleidsimplementatie te verbeteren. Deze audits maken het daarmee tevens gemakkelijker om 'evidence-based policies' te voeren.
 

Hiermee kom je terug

Deze opleiding biedt een gedegen kennismaking met de structuur, de benadering, de perspectieven, de methoden, de technieken en de impact van performance auditing. Deze kennis helpt je om een zelf een ontwerp te maken van performance audit, waarbij vraagstelling, criteria en in te zetten methoden en technieken zijn afgestemd op de gegeven auditdoelstelling


Na het afronden van de opleiding:

  • kun je de aard en het doel van performance auditing aangeven, ook ten opzichte van andere soorten audits
  • kun je onderbouwen welke varianten van performance auditing passen bij welke problematiek
  • kun je de (proces) stappen identificeren die nodig zijn voor het opzetten van een performance audit
  • kun je de methoden en technieken onderscheiden die je kan inzetten bij een performance audit
  • kun je de internationale standaarden voor performance auditing overzien

Zo pakken we het aan

Om de bovenstaande leerdoelen te bereiken ga je vooraf zelf de theorie behorende bij deze opleiding bestuderen. Tevens maak je ter voorbereiding op de opleidingsdag een opdracht.

Het programma van de dag is gericht op het opzetten van een performance auditing en bestaat uit een afwisseling van praktijkvoorbeelden, discussies en het maken van opdrachten.

 

Uitvoeringsdata:

 

Inschrijfvoorwaarden 

De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de termijn eigenlijk al verlopen is. 

Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).. Is jouw organisatie aangesloten bij een leerportaal/Leer-Rijk? Meld je dan aan via het portaal van jouw organisatie. De inschrijving is pas definitief na bevestiging voor deelname door de Rijksacademie. Kijk hier voor de volledige inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Voor vragen bel 088-442 9900.