Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

IT-Audit

Klassikale training
2 dagen
€ 1.100,00
rijksacademie@minfin.nl

Beschrijving

De invloed en de afhankelijkheid van IT groeit met de dag en de ontwikkelingen in het vakgebied IT auditing gaan razendsnel. Het hybride werken leidt ertoe dat we nog afhankelijker geworden zijn van betrouwbare IT-toepassingen. IT-auditing geeft inzicht in de mate van betrouwbaarheid van IT-toepassingen. Tijdens deze IT-audit opleiding verwerf je basiskennis van het IT-auditvakgebied en gaan we aan de slag met de toepassing van de opgedane kennis in de jaarrekeningcontrole. 

Is jouw organisatie aangesloten bij Leer-RijkMeld je dan aan via Leer-Rijk. Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).

Voor

Auditors, auditmanagers, controllers, IT-professionals, toezichthouders, die meer basiskennis over IT-auditen willen opdoen en het toepassen van IT auditing in de jaarrekeningcontrole. Richtlijn: S10-S13.

Daarom deze opleiding:

Je hebt te maken met geautomatiseerde informatiesystemen die van belang zijn in de jaarrekeningcontrole of je werkt samen met IT-auditors en je wilt meer weten hoe een IT-auditor werkt. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je de ‘taal’ van de IT-auditor spreekt en weet met welke actuele ontwikkelingen zij te maken hebben. In deze opleiding maak je kennis met het vakgebied IT-auditing en IT-auditing in de jaarrekeningcontrole.

Hiermee kom je terug:

Na afloop van deze opleiding heb je een basiskennis over IT-auditing en ken je de belangrijkste toepassingsmogelijkheden van IT-auditing in de jaarrekeningcontrole. Deze kun je herkennen en toepassen in de praktijk. Tijdens de opleiding doorloop je een gehele auditcyclus en gaan we aan de slag met een praktijkcasus. Tijdens deze praktijksimulatie stel je een risicoanalyse op, zet je deze om naar een controleprogramma en ga je nader onderzoek verrichten om tot beantwoording van de onderzoeksvragen van de accountant te komen. Ook is communicatie met- en rapportage aan de accountant onderdeel van het programma.

Na het afronden van de opleiding:

  • heb je inzicht in wat IT-auditing is en hoe een auditcyclus eruit ziet
  • heb je inzicht in wat IT-auditing kan betekenen voor de financial auditfunctie (gerelateerd aan controleaanpak van de accountant)
  • heb je kennis van de relatie tussen de algemene computercontroles en de procescontroles
  • heb je inzicht in de gevolgen van de uitkomsten van IT-audits voor de financial audit. 
  • heb je geoefend met het in de praktijk kunnen brengen van alle opgedane inzichten met betrekking tot IT-auditing in de jaarrekeningcontrole.

Zo pakken we het aan:

Deze interactieve opleiding bestaat voornamelijk uit praktijkgerichte inleidingen, discussies en praktijksimulaties. Voorafgaand aan de opleiding neem je beknopte theorie door om de basiskennis IT-auditing je eigen te maken via e-learning. De docenten werken als IT-auditor en/of Financial auditor bij de Rijksoverheid. 

Uitvoeringsdata 2024

  • 28 en 29 november

 

Inschrijfvoorwaarden 

De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de termijn eigenlijk al verlopen is. 

Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO). Is jouw organisatie aangesloten bij een leerportaal/Leer-Rijk? Meld je dan aan via het portaal van jouw organisatie. De inschrijving is pas definitief na bevestiging voor deelname door de Rijksacademie. Kijk hier voor de volledige inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Voor vragen bel 088-442 9900.

Opleidingsdata

DatumBeschikbare plekkenInschrijven
28-11-20249Inschrijven