Ga direct naar de inhoud Ga direct naar de footer

Basisopleiding data-analyse

Klassikale training
3 dagen
€ 2.300,00
rijksacademie@minfin.nl

Beschrijving

Wil jij inzicht krijgen in het werk van een data-analist en weten wat de mogelijkheden zijn op het gebied van data-analyse? Jezelf verder ontwikkelen in data-analyse om zo de toegevoegde waarde van data in je dagelijks werk vergroten. Volg dan deze driedaagse basisopleiding! 

Het doel van deze opleiding is om je meer inzicht te geven in het werk van een data-analist en je kennis te laten maken met deze werkzaamheden. Na afloop kun jij een betere uitvraag doen aan een data-analist en heb je meer inzicht in wat er mogelijk is met data-analyse. De opleiding geeft een introductie tot het onderwerp data-analyse en heeft een praktische insteek. Thema's zoals jargon, vraagarticulatie, het stappenplan voor het uitvoeren van een data-analyse, en datavisualisatie en data-ethiek komen aan bod. Docenten bespreken praktijkvoorbeelden en je gaat aan de slag met interessante casussen, waarbij je ook kennis maakt met Power BI voor datavisualisatie.

Is jouw organisatie aangesloten bij Leer-RijkMeld je dan aan via Leer-Rijk. Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO).

Voor

Controllers, auditors, (senior) adviseurs en beleidsmedewerkers/makers werkzaam in een financiële functie, in een auditfunctie, in de bedrijfsvoering of een onderzoeksfunctie, die graag meer willen weten over datagedreven werken en in hun werk al eens met datasets te maken hebben gehad of ermee te maken gaan krijgen. De opleiding is niet geschikt voor data-analisten.

Hiermee kom je terug

Na de opleiding:

  • heb je kijk op de mogelijkheden en risico’s van datagedreven werken
  • heb je meer kennis van het data-jargon
  • kun je een betere uitvraag doen aan een data analist
  • heb je handvatten om een vertaling maken van een opdracht naar de uitvraag aan een dataspecialist
  • heb je kennisgemaakt met een tool voor datavisualisatie 
  • heb je meer inzicht in het werk van een data-analist 
  • heb je kennis van de mogelijkheden van data-analyse

Zo pakken we het aan

Voor de start van de opleiding volg je een e-learning die de belangrijkste begrippen van data-analyse toelicht. Tijdens de opleidingsdagen gaan we meteen de diepte in. De opleiding kent een praktische insteek waarbij je zelf aan de slag gaat met leerzame opdrachten. Daarnaast geven docenten voorbeelden vanuit hun werkpraktijk bij de Rijksoverheid.

Opleidingsdata

  • 14, 15 en 16 oktober 2024
  • 19, 20 en 21 november 2024 (VOL)
  • 16, 17 en 18 december 2024

Inschrijfvoorwaarden 

De sluitingstermijn voor inschrijving bedraagt 20 werkdagen voor de start van een opleiding en 5 werkdagen voor de start van een congres en is een richtlijn. Een opleiding kan vol zijn ruim voor de sluitingsdatum of nog plaatsen beschikbaar hebben na de sluitingsdatum. Informeer altijd naar de mogelijkheden, ook als de termijn eigenlijk al verlopen is. 

Ben je werkzaam bij de Belastingdienst, Douane of Toeslagen? Meld je dan aan via Mijn Leeromgeving (MLO). Is jouw organisatie aangesloten bij een leerportaal/Leer-Rijk? Meld je dan aan via het portaal van jouw organisatie. De inschrijving is pas definitief na bevestiging voor deelname door de Rijksacademie. Kijk hier voor de volledige inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden. Voor vragen bel 088-442 9900.

Opleidingsdata

DatumBeschikbare plekkenInschrijven
14-10-20241Inschrijven
19-11-20240Inschrijven
16-12-202411Inschrijven